Shop Vitra on Whoppah

lowered in price
Vitra Ad Hoc bureauVitra Ad Hoc bureau
Vitra Ad Hoc bureauBid from €315
Vitra logo

Vitra: tijdloze designs die nooit hun waarde verliezen

Samenwerkingen maken het merk

Zeg ‘Vitra’ en je denkt meteen aan samenwerkingen met design-goeroes zoals Charles & Ray Eames, Frank Gehry en Maarten van Severen. En gelijk heb je! Het in 1950 opgerichte familiebedrijf Vitra heeft door de jaren heen naam gemaakt met de mooiste, meest baanbrekende designs. Hoewel het bedrijf oorspronkelijk begon als decorateur van winkeletalages duurde het niet lang voordat oprichter Wili Fehlbaum de overstap maakte naar interieurdesign. De reden voor deze transformatie? Zijn kennismaking met Charles & Ray Eames in 1953.

Vitra brand image

History

Levensduur gegarandeerd

In 1957 verwierf Vitra de rechten over het produceren van Eames-meubels in Europa. Met hun missie (het produceren van betaalbaar en comfortabel design) in het achterhoofd zagen zo de eerste Vitra-meubels het licht. Het familiebedrijf gelooft in de kracht van eenvoud, waardoor Vitra-ontwerpen overbodige details en tijdelijke ‘trends’ aan zich voorbij laten gaan. Alle producten worden ontworpen én geproduceerd in Zwitserland, waardoor de kwaliteit hoog is en een lange levensduur gegarandeerd.

Vitra is de investering waard

Er zijn van geen merk zoveel knock-off als van de meubels van Vitra. De kunststof kuipstoelen van Eames worden bijvoorbeeld veelvuldig nagemaakt. Toch gelooft Vitra dat je beter in het origineel kan investeren. Waarom? Omdat dit uiteindelijk altijd zijn waarde behoudt. Een origineel Vitra-ontwerp kun je voor altijd in huis laten staan, of na lange tijd doorgeven aan de volgende liefhebber. Daar zijn wij het bij Whoppah roerend mee eens!

Wist je dat…

Vitra een eigen museum heeft? In 1989 opende het merk het Vitra Design Museum in Weil am Rhein, Hier is ruimte voor wisselende tentoonstellingen op het gebied van architectuur en interieurdesign. Het zwaartepunt van de collectie? De expositie met meubels van Charles & Ray Eames. Een must-visit voor liefhebbers van dit bijzondere duo.

Sell your Vitra item

Easily upload your Vitra item and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks

Create an ad
Vitra brand category image