Shop the Artifort Ribbon: de ontwerper van deze stoel verdient een lintje

Stretchstof is zo gek nog niet

De Ribbon van Artifort is een fauteuil met een bijzondere lintvorm, ontworpen in 1966. De stoel is gemaakt van een vederlicht metalen buisframe en heeft een horizontale vering en rust op een onderstel van grijs gelakt hout. De zitting is gevuld met vormschuim en bekleed met een strakke, elastische stof – helemaal Artifort.

artifort-logo.png

Ontworpen door Pierre Paulin

Wie Artifort kent, kent Pierre Paulin. De industrieel ontwerper studeerde beeldhouwen, en dat is te zien. Alle stoelen die uit zijn handen komen zijn ware zitsculpturen, inclusief de Ribbon Chair. Voor dit bijzondere ontwerp ontving Paulin in 1969 de American Industrial Design Award en in november 2009 ontving hij zelfs postuum de Britse onderscheiding ‘Royal Designer For Industry’. Ook bij Whoppah vinden we het werk van Paulin een applausje waard – of een lintje, dat mag ook.

Een zeldzame designklassieker

De Artifort Ribbon is een designklassieker. Het ontwerp siert daarom de collecties van verschillende musea, waaronder de National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië. Vanwege de grote vraag wordt de fauteuil ook nog steeds geproduceerd. De Ribbon is daarom verkrijgbaar in talloze kleuren, waaronder het voor Artifort kenmerkende oranje, rood en felblauw. Toch wordt het ontwerp maar weinig tweedehands aangeboden: wie eenmaal een Ribbon in huis heeft, laat ‘m niet meer zomaar gaan.

artifort-ribbon-interior.jpg

Sell your Artifort Ribbon: de ontwerper van deze stoel verdient een lintje

Easily upload your Artifort Ribbon: de ontwerper van deze stoel verdient een lintje and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks