Eames Lounge Chair

Een luxueuze luie stoel voor liefhebbers

Shop the Eames Lounge Chair: Een luxueuze luie stoel voor liefhebbers

Ontworpen door Charles & Ray Eames

De Eames Lounge Chair is in 1956 ontworpen door echtpaar Charles & Ray Eames, als een cadeau voor filmregisseur Billy Wilder (bekend van de film Some Like It Hot). In tegenstelling tot andere Eames-ontwerpen is deze clubfauteuil een echte ‘onderuitzakker’. Als inspiratiebron keken Charles & Ray Eames naar het Amerikaanse honkbal, en de honkbalhandschoen is daarom ook terug te zien in het ontwerp.

Eames Lounge Chair main image

Geproduceerd door Vitra én The Herman Miller Company

Oorspronkelijk produceerde het Amerikaanse meubelmerk The Herman Miller Company de Eames Lounge Chair. Niet lang daarna tekende het Europese Vitra een licentieovereenkomst en werd de Lounge Chair geproduceerd voor de Europese markt. De eerste Vitra & Eames-stoelen hebben nog een oud label, waarop staat ‘Herman Miller International Collection’. Vanaf 1984 hebben alle Vitra & Eames Lounge Chairs een eigen label, zodat het altijd duidelijk is uit welke fabriek deze fauteuils komen.

Eames Lounge Chair secondary image

Subtiele verschillen

Zowel de Herman Miller-fauteuil als de Vitra Eames Lounge Chair is ontzettend populair. Beide merken geven dan ook hun eigen, unieke draai aan deze heerlijke loungestoel. Zo is de Herman Miller-variant iets breder en is de kleur van het kersenhout iets roder. Het schuim van de Vitra-variant is dan weer net iets steviger. In Nederland zien we vooral de Vitra-uitgave, maar wie goed zoekt kan ook een Herman Miller op de kop tikken. Voor ieder wat wils!

Wist je dat…

De Eames Lounge Chair regelmatig schittert op het witte doek? Je ziet deze fauteuil bijvoorbeeld in een scène van de James Bond-film Casino Royale. Maar ook in Girl, Iron Man, Sunday In New York en de series Gossip Girl en House.

De mooiste pre-owned Eames designs

Op zoek naar de geliefde Eames Lounge Chair of een andere designklassieker van dit merk? Bij ons vind je de mooiste pre-owned Eames designs, gecureerd op o.a. authenticiteit, zo ben jij verzekerd van kwaliteit.merkechtheid en staat. Zo ben jij verzekerd van kwaliteit.

See all
Eames Lounge Chair icon category image