Shop B&B Italia on Whoppah

B&B Italia logo

B&B Italia: moderne meubels en innovatief ontwerp

Het beste van beide

Bij Whoppah zijn we gek op alles uit Italië. Dus ook op de designs van B&B Italia. Het merk werd in 1966 opgericht door Piero Ambrogio Busnelli. Intimi omschrijven hem als een visionair op het gebied van design, met een aanstekelijke en energieke persoonlijkheid en een obsessie voor innovatie.

De designs van B&B Italia zijn iconisch en innovatief. De kracht van het merk ligt in het vermogen om mee te bewegen met trends. B&B Italia springt als geen ander meubelmerk in op veranderende behoeften en de ontwerpen bewegen dan ook met de tijdgeest mee. Toch maken oudere designs van B&B Italia regelmatig een comeback.

Eén van onze favorieten is de modulaire Camaleonda-bank, ontworpen door Mario Bellini. In 2020 besluit B&B Italia om de productie van dit model nieuw leven in te blazen. Dit ziticoon is dus zowel gloednieuw als vintage verkrijgbaar. We like!

B&B Italia brand image

History

In eerste instantie heet B&B Italia ‘C&B Italia’. Het merk is namelijk een samenwerking tussen Cesare Cassina en Piero Busnelli. Samen richten ze zich op de productie van zitbanken en fauteuils. De verkoop van de producten gaat zelfs zó goed dat de resultaten van Cassina eronder leiden. Na zeven jaar besluiten beide partijen daarom hun wegen te scheiden, en in 1973 gaat Busnelli verder onder de naam B&B Italia.

En dan gaat het hard…

In samenwerking met ontwerpers zoals Mario Bellini lanceert B&B Italia de meest baanbrekende designs. Voor zitbank Le Bambole krijgt het merk zelfs een Compasso d’Oro – de meest invloedrijke designaward in Italië. B&B Italia verovert Europa, de Verenigde Staten en zelfs Azië. Ook de designprijzen stromen binnen. In 1984 ontvangt het merk wederom een Compasso d’Oro. Dit keer voor de Sisamo-garderobekast. In 1989 volgt de prijs voor een derde én vierde keer. Eind jaren negentig ontwerpt B&B Italia sofa Charles. Dit is – tot op heden – het bestverkochte product van B&B Italia.

Designers voor B&B Italia

Samenwerken is het sleutelwoord bij B&B Italia. Sinds 1966 sloeg het merk de handen ineen met wereldberoemde ontwerpers, waaronder Jasper Morrison, Philippe Strack, Afra en Tobia Scarpa en zelfs onze ‘eigen’ Marcel Wanders.

Sell your B&B Italia item

Easily upload your B&B Italia item and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks

Create an ad
B&B Italia brand category image