Shop the Less is more met de Barcelona Chair van Knoll: null

Op stand genieten

De Barcelona Chair van Knoll is één van de meest beroemde moderne designmeubels. Deze fauteuil dateert uit 1929 en is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in – natuurlijk – Barcelona. De oorspronkelijke naam van het ontwerp was MR90, maar dit werd al snel de Barcelona Chair.

Less is more met de Barcelona Chair van Knoll main image

Mede-ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe

De Barcelona Chair is een ontwerp van de Duits-Amerikaanse architect en meubelontwerper Ludwig Mies van Der Rohe. Zijn credo? Less is more, en dat zien we ook terug in zijn ontwerpen. De Barcelona Chair bestaat bijvoorbeeld uit een strak, X-vormig chromen frame. De rugleuning en zitting bestaan uit ruim 17 banden van koeienleer, met daarop zachte, gebombeerde kussens. Je herkent een echte Knoll Chair aan de handtekening het frame: Knoll Studio en Mies van der Rohe.

Dat bekt toch nét even lekkerder.

Uniek aan het ontwerp van de Barcelona Chair is de inspiratiebron: de fauteuil is namelijk gebaseerd op de houten erezetels uit het Oude Rome. Deze stoelen stonden symbool voor koninklijke macht. En we moeten toegeven: met een Barcelona Chair in huis voel je je ook behoorlijk royal. Beschikbare items

Less is more met de Barcelona Chair van Knoll secondary image

Wist je dat…

Het ontwerp van de Barcelona Chair vaak wordt toegeschreven aan Ludwig Mies van der Rohe, maar ook Lily Reich hier een aandeel in had. Lily Reich was, net zoals Ludwig zelf, ontwerper en aanhanger van het modernisme. Tien jaar lang werkte ze zij aan zij aan met Ludwig Mies van der Rohe. Samen ontwierpen ze ook de Brno Chair.

Find your Knoll Barcelona Chair or another iconic design

Dreaming of a real Knoll? On Whoppah you will find a wide range of Knoll designs. From a Tulip dining room set to the Barcelona Chair: with us you will find a lot of pre-owned Knoll designs, curated on brand authenticity, age and condition. This way you are assured of the best quality.

See all
Less is more met de Barcelona Chair van Knoll icon category image