Shop the Less is more met de Barcelona Chair van Knoll

Op stand genieten

De Barcelona Chair van Knoll is één van de meest beroemde moderne designmeubels. Deze fauteuil dateert uit 1929 en is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in – natuurlijk – Barcelona. De oorspronkelijke naam van het ontwerp was MR90, maar dit werd al snel de Barcelona Chair.

De unieke Knoll Barcelona Stoel

Mede-ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe

De Barcelona Chair is een ontwerp van de Duits-Amerikaanse architect en meubelontwerper Ludwig Mies van Der Rohe. Zijn credo? Less is more, en dat zien we ook terug in zijn ontwerpen. De Barcelona Chair bestaat bijvoorbeeld uit een strak, X-vormig chromen frame. De rugleuning en zitting bestaan uit ruim 17 banden van koeienleer, met daarop zachte, gebombeerde kussens. Je herkent een echte Knoll Chair aan de handtekening het frame: Knoll Studio en Mies van der Rohe.

Dat bekt toch nét even lekkerder.

Uniek aan het ontwerp van de Barcelona Chair is de inspiratiebron: de fauteuil is namelijk gebaseerd op de houten erezetels uit het Oude Rome. Deze stoelen stonden symbool voor koninklijke macht. En we moeten toegeven: met een Barcelona Chair in huis voel je je ook behoorlijk royal. Beschikbare items

Smaakvolle setting met de Barcelona Chair

Wist je dat…

Het ontwerp van de Barcelona Chair vaak wordt toegeschreven aan Ludwig Mies van der Rohe, maar ook Lily Reich hier een aandeel in had. Lily Reich was, net zoals Ludwig zelf, ontwerper en aanhanger van het modernisme. Tien jaar lang werkte ze zij aan zij aan met Ludwig Mies van der Rohe. Samen ontwierpen ze ook de Brno Chair.

afb 3.png
Barcalone Stoel in het bruin

Sell your Less is more met de Barcelona Chair van Knoll

Easily upload your Less is more met de Barcelona Chair van Knoll and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks