Maralunga: een mijlpaal in de geschiedenis van Italiaans design

Cassina maralunga bankCassina maralunga bank
Cassina maralunga bankBid from €800
Cassina Maralunga fauteuilCassina Maralunga fauteuil
Cassina Maralunga fauteuilBuy now for €400 -20%
lowered in price

Shop the Maralunga: een mijlpaal in de geschiedenis van Italiaans design: null

Een bank die generaties lang meegaat

Zeg ‘Italiaanse designbank’ en je denkt ‘Maralunga’. Dit bijzondere ontwerp stamt uit 1974 en is nog steeds één van de meestberoemde banken ter wereld. De Maralunga wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd door het Italiaanse merk Cassina en is een ontwerp van Vico Magistretti (over hem later meer). Zijn wens was om met de Maralunga een kwalitatieve, comfortabel ontwerp neer te zetten. Eén die generaties lang meegaat.

In 1979 won Cassina een Compasso d'Oro-award voor het ontwerp van de Maralunga. Dit is de meest prestigieuze prijs voor industrieel ontwerp in Italië – en wat ons betreft heeft de Maralunga deze award meer dan verdiend. De bank is namelijk echt een mijlpaal op het gebied van Italiaans design.

Maralunga: een mijlpaal in de geschiedenis van Italiaans design main image

Wist je dat…

In 2014 besloot Cassina om het originele ontwerp nieuw leven in te blazen. Op dit moment is de Maralunga dus eerste- en tweedehands te verkrijgen. Het verschil met het ontwerp uit 1974 is minimaal en zie je vooral terug in de gebruikte materialen. Onze voorkeur gaat wel uit naar de vintage-editie. Maar dat is gewoon omdat een beetje historie éxtra lekker zit.

Maralunga: een mijlpaal in de geschiedenis van Italiaans design secondary image

Uit de handen van grand maestro Magistretti

Vico Magistretti is de man achter dit fantastische ontwerp. Deze wereldberoemde Italiaanse ontwerper was de zoon van een architect en werkte zelf ook een tijd in de bouwkunde. In de jaren vijftig verschoof zijn interesse van stadsontwerp naar industrieel design.

Zijn eerste succes kwam in 1959 met het ontwerp van Cassina’s Carimate, een houten stoel met felrode leuningen. De designs van Magistretti is inmiddels wereldberoemd en zijn te zien in talloze musea, waaronder het MoMa in New York. Bij Whopppah zijn we dol op alle ontwerpen van Vico Magistretti, en de Maralunga-bank in het bijzonder. Ben jij net zo’n fan van dit design?

Ontdek het mooiste van Cassina

Van de iconische LC4 Lounge Chair tot de Maralunga: bij ons vind je de mooiste pre-owned Cassina designs, gecureerd op o.a. authenticiteit, waardoor jij verzekerd bent van kwaliteit.

See all
Maralunga: een mijlpaal in de geschiedenis van Italiaans design icon category image