Shop Pastoe on Whoppah

Pastoe Delight dressoirPastoe Delight dressoir
Pastoe Delight dressoirBuy now for €1,700
Pastoe dressoirPastoe dressoir
Pastoe dressoirBid from €400
4x Pastoe SM05 Wire Chairs4x Pastoe SM05 Wire Chairs
4x Pastoe SM05 Wire ChairsBuy now for €1,250
Pastoe logo

Op zoek naar tweedehands Pastoe meubelen?

Tweedehands en vintage meubelen van Pastoe

Pastoe is een oer-Hollands meubelbedrijf, opgericht in 1913 door ondernemer Frits Loeb. Aanvankelijk is Pastoe een Utrechtse meubelwinkel, maar al snel besluit oprichter Frits Loeb de stoelen voor zijn winkel zelf te produceren. Daarna groeit het bedrijf uit tot een internationaal erkend icoon. Eind jaren veertig sluit ontwerper Cees Braakman zich aan bij Pastoe, een naam die we nog steeds vaak terugzien op Whoppah. Tweedehands Pastoe meubelen en de ontwerpen van Cees Braakman zijn namelijk ontzettend gewild.

Pastoe heeft zich door de jaren heen laten inspireren door ontwerpers zoals Charles & Ray Eames en Alvar Aalto. Ingetogen en praktisch design is daarom het handelsmerk van Pastoe. As we speak zoeken designliefhebbers wereldwijd naar de mooiste tweedehands Pastoe meubelen. De ontwerpen van Pastoe zijn namelijk niet meer weg te denken uit onze interieurs.

Pastoe brand image

History

Hoe herken je tweedehands Pastoe meubelen?

Een echt Pastoe meubel herken je aan het ontwerp. Pastoe staat symbool voor ingetogen, bijna sobere ontwerpen met een praktische inslag. De vormentaal van Pastoe is simpel: al sinds de jaren veertig vallen Pastoe meubelen op door hun eenvoudig. Vanwege hun sobere stijl en hoge kwaliteit zijn Pastoe meubelen echt designklassiekers.

Eén van de bekendste ontwerpen van Pastoe is de Amsterdammer. Deze kast is in 1978 ontworpen door Aldo van de Nieuwelaar. De kast heeft de vorm van een Amsterdammertje: het Amsterdamse straatpaaltje. Andere bekende ontwerpen van Pastoe zijn de kasten en dressoirs uit de Japanse serie, ontworpen door Cees Braakman. In deze collectie maakte Pastoe veel gebruik van gebogen multiplex afgewerkt met een teak fineerlaag. Voor ieder wat wils, dus!

Sell your Pastoe item

Easily upload your Pastoe item and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks

Create an ad
Pastoe brand category image