Shop the Leolux Pallone: onze favoriete zitbal voor je interieur

Zitten is als zweven

Pallone is Italiaans voor ‘bal’. De gelijknamige stoel van Leolux is een eigenzinnige zitbal, gebaseerd op het idee van een zwevend kussen. De Pallone is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de Pallone Pa, Pallone Ma en Pallone Lil’one. Het bijzondere aan het ontwerp is de futuristische uitstraling: in 1989 was het ontwerp al heel modern, en ruim dertig jaar later past de Pallone nog steeds in ieder interieur. Bovendien zit-ie ontzettend lekker.

De Leolux Pallone

Ontworpen voor het Huis van de Toekomst

De Pallone is in 1989 ontworpen voor het Huis van de Toekomst. Dit huis was een project van wetenschapper Chriet Titulaer, ontworpen door architect van Cees Dam. Het achterliggende idee? Een huis waar de ‘gewone’ burger kon zien hoe slimme technologie in huis kon worden toegepast. Alle ontwerpen in het huis waren bijzonder innovatief en vernieuwend. De Pallone van Leolux paste daarom ook perfect in het plaatje!

Prachtige collectie Pallone van Leolux

Prijswinnend ontwerp

Door de jaren heen is de Pallone bekroond met verschillende awards, waaronder “Beste Nederlandse Meubelontwerp”, “Designpreis Schweiz” en “Goed Industrieel Ontwerp”. Credits voor het ontwerp gaan naar designer Roy de Scheemaker. Hij bedacht de creatieve oplossing om te spelen met materialen binnen één ontwerp. Hierdoor is de Pallone verkrijgbaar in allerlei verschillende combinaties, waardoor iedere keer weer een nieuw ontwerp ontstaat.

Een heleboel Pallones!
Leolux Pallone in wit/geel/bruin

Sell your Leolux Pallone: onze favoriete zitbal voor je interieur

Easily upload your Leolux Pallone: onze favoriete zitbal voor je interieur and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks