Pastoe Amsterdammer

Shop the Pastoe Amsterdammer: null

Een knipoog naar Amsterdam

De Pastoe A’dammer is één van de meest beroemde designs van het oer-Hollandse merk Pastoe. Je herkent de bijzondere kast aan zijn smalle vorm, ronde bovenkant of zijkanten en opvallende rolluiken in plaats van deurtjes. De vorm is een knipoog naar de bekende Amsterdamse straatpaaltjes: Amsterdammertjes. Dat verklaart ook meteen de naam van het bijzondere ontwerp.

Pastoe Amsterdammer main image

Ontworpen door Aldo van den Nieuwelaar

De A’dammer (of Amsterdammer) is in 1978 ontworpen door vormgever en architect Aldo van den Nieuwelaar. In zijn designs liet van den Nieuwelaar zich inspireren door bewegingen zoals De Stijl en Bauhaus. Voor het ontwerp van de A’dammer bedacht van den Nieuwelaar een ingenieus systeem: de ribbels van de rolluiken zijn namelijk ook de handgreepjes van de kast. Op deze manier hoeven mensen nooit te bukken om de A’dammer open te maken.

Pastoe Amsterdammer secondary image

Horizontaal, verticaal: het kan allemaal

Oorspronkelijk was de A’dammer een staande kast, maar in 2016 is de kast een kwartslag gedraaid. Nu is de A’dammer ook als horizontale kast verkrijgbaar, zowel als sideboard of met een stalen frame: de A’dammer Twist. Wist je trouwens al dat de A’dammer van Pastoe één van de meest verkochte kasten van Nederland is?

De mooiste Pastoe designs

Op zoek naar de Amsterdammer kast of een ander design van Pastoe? Bij ons vind je de mooiste pre-owned designs van dit merk, gecureerd op o.a. authenticiteit, waardoor jij verzekerd bent van kwaliteit.

See all
Pastoe Amsterdammer icon category image