Shop the Artifort Orange Slice: designvitaminen voor je interieur

In 1927 maakte designer Pierre Paulin kennis met de techniek om multiplex te buigen. Bijna honderd jaar later zijn we nog steeds ontzettend blij met deze vondst. Het bracht ons namelijk de ‘Orange Slice’: één van de meest gewilde designfauteuils ter wereld. Vanwege zijn speelse uitstraling en hoge kwaliteit is deze fauteuil geliefd bij interieurdesigners en collectors over de hele wereld. En het leuke is: vanuit iedere hoek ziet de Orange Slice er anders uit.
Designicoon Artifort Orange Slice

Zitten op sinaasappelpartjes

De naam ‘Orange Slice’ is een knipoog. Niet naar de kleur (hoewel-ie ook in het oranje verkrijgbaar is), maar naar de vorm. Als je goed kijkt, zie je namelijk dat deze fauteuil lijkt op twee sinaasappelpartjes. De oorspronkelijke naam van de Orange Slice is F437, de poef staat bekend als de P437. Het design bestaat uit twee identieke gestoffeerde schelpen die zich om het zitgedeelte heen vouwen. De zitting rust op een onderstel van chroom of gepoedercoat staal.

3 stuks Orange Slice van Artifort

Ontworpen door Pierre Paulin

Als je vaker op onze website rondneust, ben je de naam Pierre Paulin vast al tegenkomen. Paulin heeft – behalve de Orange Slice – ook veel andere meubels ontworpen voor Artifort. Paulin maakte tijdens een internationale meubelshow veel indruk op Kho Liang le, de toenmalige esthetisch adviseur van Artifort. Het show-stopping item? Een kuipstoel. En daarvan heeft hij er in de jaren bij Artifort een heleboel van gemaakt. Met als één van onze favorieten de F437 Orange Slice. Designvitaminen voor je interieur!

Ontworpen door Pierre Paulin
Mooi 'vintage' beeld van Artifort Orange Slice

Sell your Artifort Orange Slice: designvitaminen voor je interieur

Easily upload your Artifort Orange Slice: designvitaminen voor je interieur and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks