Shop Knoll on Whoppah

Knoll logo

Iedere designliefhebber droomt van een Knoll

Welke Knoll staat op jouw wishlist?

Zeg je Knoll, dan zeg je één van de grootste designmerken ter wereld. Het Amerikaanse Knoll International is namelijk hét bedrijf achter de wereldberoemde Barcelona Chair, de Saarinen Tulip eettafel en de o-zo-geliefde Wassily Chair. En dan noemen we er pas drie. Grote kans dus dat één van de Knoll-ontwerpen op jouw wishlist staat.

Knoll brand image

History

Het begon allemaal in New York

Het bedrijf Knoll International werd in 1938 opgericht in New York door Hans Knoll en zijn vrouw Florence. Het merk richtte zich op het ontwerpen van woon- en werkplekmeubilair met een moderne touch. De grootste inspiratiebron van Knoll was de Bauhausfilosofie – het idee dat moderne meubels aan aanvulling moeten zijn op de ruimte, in plaats van zelf de aandacht op te eisen. Die opvatting is nu – tachtig jaar later – nog steeds van toepassing op het merk. Knoll noemt de eigen stijl ook wel ‘Modern Always’. Want moderne meubels werken simpelweg altijd.

De mooiste designs en grootste ontwerpers

Door de jaren heen heeft Knoll samengewerkt met de allerbeste designers ter wereld. De lijst is dan ook ontzettend lang, en vrijwel alle grote namen passeren de revue. Van Vico Magistretti tot Frank Gehry en Hans Wegner tot Marcel Breuer. Een naam die er ook uitspringt is Ludwig Mies van der Rohe – dé designer van de Barcelona Chair en laatste directeur van Bauhaus.

Museumwaardige collecties

Dankzij al die designgrootheden heeft het merk Knoll een hoop museumwaardige meubels op z’n naam staan. Zowel het MoMa als het Cooper-Hewitt in New York hebben een aantal Knoll-items in hun collectie. In 2011 ontving Knoll bovendien de National Design Award for Corporate and Institutional Achievement – een Cooper-Hewitt’s toonaangevende prijs voor meubelfabrikanten in de Verenigde Staten. Ondanks hun hoge museumwaardigheid zijn de ontwerpen van Knoll ontzettend gebruiksvriendelijk en gemaakt om te leven.

Sell your Knoll item

Easily upload your Knoll item and more on Whoppah. Start creating your first advertisement right away or first read about the Best Practices and Tips & Tricks

Create an ad
Knoll brand category image