Kaufe Leolux auf Whoppah

Leolux Tapijt Amund kleur PolarLeolux Tapijt Amund kleur Polar
Leolux Tapijt Amund kleur PolarJetzt kaufen 1.095 €
Leolux Guadalupe divanLeolux Guadalupe divan
Leolux Guadalupe divanJetzt kaufen 1.795 €
im Preis gesenkt
Leolux 704 bankLeolux 704 bank
Leolux 704 bankJetzt kaufen 825 €
Leolux logo

Leolux: luxe designmeubels uit ons eigen Limburg

Clubmeubels optima forma

Leolux is een toonaangevend Nederlands merk dat symbool staat voor een modern handschrift, gecombineerd met kwaliteit en comfort. Het merk is te herkennen aan z’n artistieke clubmeubels – vaak met zacht lederen bekleding. De meeste designliefhebbers kennen Leolux dan ook van de Pallone-fauteuil. Toch gaat Leolux veel verder terug dan dat.

Leolux brand image

Verlauf

De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt Leolux

Het begon allemaal in Venlo. In 1934 werd hier de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek opgericht. Hier maakte een handjevol medewerkers ambachtelijke meubelen. Eind jaren veertig nemen de broers Jan en Ton Sanders de fabriek over. Zij merken al gauw op dat de behoefte aan Deens en Italiaans design toeneemt – ook in Nederland. Ze besluiten de klassieke meubels achter zich te laten en richten zich volledig op de designmarkt: hello, Leolux.

Samenwerken met jonge ontwerpers

Eén van de mensen die ontzettend veel invloed had op het succes van Leolux was ontwerper Harry de Groot. De in Amsterdam geboren ontwerper studeerde aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Harry de Groot werd omgeschreven als een introverte dromer, maar was veel meer dan dat. Samen met Jan en Ton Sanders ontwierp hij de meest toonaangevende meubels voor Leolux. Wist je dat hij zelfs de letter ‘L’ uit het Leolux-logo bedacht?

Kunstenaars aan huis

Harry de Groot was niet de enige design virtuoos die voor Leolux werkte. Andere ontwerpers die door de jaren heen voor het merk aan de slag gingen zijn Christian Werner, Frans Schrofer, Norbert Beck en Axel Enthoven. Ook werkte het merk regelmatig samen met kunstenaars en illustratoren, zoals Clemens Briels, Wouter Stips en Sjer Jacobs. Sinds de jaren negentig werkt Leolux ook met “huiskunstenaars”. Zij drukken hun eigen stempel op het merk en geven een artistiek randje aan de collecties. We like!

Verkaufe dein Leolux Artikel

Ganz einfach dein Leolux Artikel und mehr auf Whoppah hochladen. Erstelle gleich deine erste Anzeige oder lies zuerst unsere Verkauftipps.

Anzeige erstellen
Leolux brand category image