Whoppah
Whoppah logo
Article cover
Photo: Interieur Studio Zinnig

4 Vragen aan Wendy

Wij vroegen aan Wendy van Studio Zinnig meer over haar favoriete design items en stijl. Bekijk al haar unieke projecten op: www.studiozinnig.nl

Author avatar
ByEvelien RemmelsJuli 2021

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Mijn stijl is stoer; veel zwart als basis zowel binnen als buiten met steeds meer Scandinavische invloeden. Daarnaast ontwerp ik vaak met naturellen; van linnen tot grove stoffen of ruw leer en vind ik het leuk om unieke stukken toe te voegen die ik vind op Franse brocante markten. Ik ben gek op het struinen langs rommel- en antiekmarkten op zoek naar gekke, stoere items. Bij ons is buiten bijna net zo belangrijk als binnen en daarom houd ik van veranda’s met een grote overkapping zodat binnen en buiten in elkaar overlopen en je veel meer buiten kunt zijn. Geïnspireerd door de natuur werk ik al 25 jaar als interieurontwerper en sinds een aantal jaar als tuinstylist. Het zwart is steeds meer in opkomst, al maak ik nog genoeg ontwerpen waar geen spatje zwart aan te pas komt.

Waar haal jij jouw inspiratie uit?

Ik word geïnspireerd door de omgeving waar ik woon. Dat is tussen het natuurgebied de Weerribben en Giethoorn grenzend aan de mooie bossen. Als ik ‘s avonds een rondje op mijn Harley rijd, is dat ultieme ontspanning én kom ik altijd vol inspiratie thuis. De tuinen, gevels, en kleuren die ik tegenkom tijdens mijn rondje, pas ik toe in mijn ontwerpen. Naast reizen en toeren, kan een dagje stad voor mij ook heel goed werken als inspiratiebron!

Photo: Interieur Studio Zinnig
Photo: Porca Miseria lamp van Ingo Maurer

Wat zijn jouw ultieme design icons?

De lamp Porca Miseria van Ingo Maurer en ook de Togo staat op mijn lijstje…

Photo: Porca Miseria lamp van Ingo Maurer

Jouw favoriete item van dit moment op Whoppah?

Jaaa, de Togo van Ligne Roset! Deze variant zou qua kleur ook mooi bij mijn interieur staan! Wat een coole uitvoering.

Vanaf €1650 kan er geboden worden op de door Michel Ducaroy voor Ligne Roset ontworpen Togo uit 1989. Plaats nu je bod!