Whoppah
Whoppah logo
Article cover
Photo: Interieur Theo-Bert Pot

4 Vragen aan interieurstylist en ontwerper Theo-Bert Pot

Wij vroegen aan Theo-Bert Pot zijn favoriete design items en stijl. Bekijk Theo-Bert zijn te gekke werk en blog op www.thenicestuffcollector.com

Author avatar
ByRenate GerschtanowitzJuli 2021

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Ik hou van kleur en het combineren van verschillende stijlen bij elkaar. Denk aan de jaren ’70 die ik graag mix met klassieke invloeden met een moderne uitstraling. Maar vooral kleur en het gebruik van dessins/texturen vind ik belangrijk.

Waar haal jij jouw inspiratie uit?

Mijn ogen staan altijd open om inspiratie op te doen. Dit kan bij vrienden zijn, maar ik ga ook graag op pad om geïnspireerd te raken in hotels, restaurants, stedentrips, Instagram en daarnaast ben ik dol op boeken, heel veel kunst/interieurboeken en magazines.

Photo: Interieur Theo-Bert Pot
Photo: Ligne Roset Togo Michel Ducaroy, Interieur Theo-Bert Pot

Wat zijn jouw ultieme design icons?

Ik ben groot fan van de Togo (ontwerper Michel Ducaroy) van Ligne Roset, we hebben deze bank nu zo’n zeven jaar in huis staan en de banken worden alleen maar mooier doordat je zitplekken begint te zien. Een all time favorite van mij! Maar ook klassiekers als de Oluce Apollo lamp (ontworpen door Vico Magistretti) blijft een knaller in het interieur. Het mooie bij deze twee items vind ik dat ze meebewegen in stijlen. Van klassiek tot een modern en zelfs een landelijk interieur waar ze kunnen werken. Levenslang blijven ze in huis denk ik. En als ik even droom dan zou ik nog plaats willen maken voor een fauteuil van B&B Italia, de Mario Bellini fauteuil van B&B Italia. Stunning!

Photo: Whoppah Mango Gele Tafellamp Murano glas

Jouw favoriete item van dit moment op Whoppah?

"Ik gebruik veel in interieurs, maar ook in ons eigen interieur tafellampen. Ook weer die klassieke touch om een mooie lamp op het aanrecht te zetten, op het bureau of op de rand van de schouw, het werkt altijd. Een lampenkap maakt deze sfeer zo mooi en toen kwam ik deze mango gele tafellamp tegen op de site, verliefd!!

Deze bijzondere Mango Gele Tafellamp Murano glas kan voor €2900 gekocht worden op Whoppah!
Wees er snel bij."