Whoppah
Whoppah logo
Article cover
Foto: Interieur door Remy Meijers

4 Vragen aan Remy Meijers

Wij vroegen Remy Meijers interieurontwerper bij remymeijers.nl, 4 vragen over wat hem het meest inspireerd in zijn werk!

Author avatar
ByRenate GerschtanowitzAugustus 2021

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Mijn stijl kenmerkt zich door een sobere vormentaal, zonder opsmuk en ontdaan van alle ruis. Sommige mensen zouden het minimalistisch noemen, maar het gaat verder dan dat. Mijn interieurs zijn leefbaar, functioneel en warm. Ik gebruik rijke materialen zoals hout en natuursteen, maak optimaal gebruik van lichtinval en werk met heldere zichtlijnen. Een goed interieur begint bij mij bij een perfecte layout die is afgestemd op het gebruik van de bewoners, de locatie, het lichtinval en de zichtlijnen.
Als ik dat heb, kan ik de rest van het interieur ontwerpen en de materialen selecteren. Ik pas over het algemeen weinig kleur toe, maar haal de spanning uit bijzondere materialen, structuren en oppervlaktebehandelingen.

Waar haal jij jouw inspiratie uit?

Uit rust en overzicht. Als ik teveel aan mijn hoofd heb of als mijn kantoor een rommeltje is, dan kan ik niet ontwerpen. Dus ik probeer altijd alles op orde te hebben en te zorgen dat mijn hoofd leeg is. Daarnaast haal ik overal inspiratie vandaan. Reizen, uit eten gaan, mensen ontmoeten, muziek, tv/ films. Overal pik je wel iets op waar je wat mee kan.

Foto: Interieur door Remy Meijers
Foto: Minotti intrieur

Wat zijn jouw ultieme design icons?

Ik ontwerp zelf veel meubels voor diverse merken, maar ook voor mijn eigen collectie (Remy Meijers Collectie) Het zou mooi zijn als enkele van mijn meubelontwerpen ooit een icoon worden! Daarnaast ben ik groot fan van ongeveer alle meubels van Minotti.

Foto: Whoppah Flos kroonluchter 2097-50

Jouw favoriete item van dit moment op Whoppah?

Mijn favoriet? Dat is de kroonluchter 2097-50 van Flos. Een geweldige lamp die ik met grote regelmaat toepas in mijn eigen projecten.

Flos kroonluchter nu beschikbaar op Whoppah. Bieden kan vanaf €950.
Plaats snel je bod!