Whoppah
Whoppah logo
Article cover
Photo: Interieur Theo-Bert Pot

4 Vragen aan Carlein

Wij vroegen Carlein Kieboom over zijn favoriete design items en stijl. Bekijk al haar prachtige ontwerpen op www.carleinkieboom.nl

Author avatar
ByRenate GerschtanowitzJuli 2021

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Mijn stijl is eclectisch: een verrassende mix van verschillende stijlen. Ik houd ervan als een interieur heel persoonlijk en daarmee origineel. Ook mix ik graag, oud met nieuw. Denk aan een plafond met sierlijke ornamenten en/of een klassiek schouw met stalen strakke deuren. Ik creëer een interieur waar veel liefde en passie in zit, van het huis zelf tot ieder meubel en elke accessoire. Zo kan ik bij mij thuis over alles wel iets vertellen. Ik houd van statements en eigenheid in een interieur maar het moet bovenal warmte en gezelligheid uitstralen voor degenen die er wonen. Een lekker leefbaar huis.

Waar haal jij jouw inspiratie uit?

Altijd en overal kijken, luisteren en praten. Mensen, reizen, online, musea, de natuur. Inspiratie vind ik overal. Ik ben voor ieder project op zoek naar de juiste vertaalslag. Sfeer zit in je. Ieder mens kent zijn eigen sfeer. De kunst is om dit aan te voelen en te doorgronden. Sfeer toepassen kun je niet leren.

Photo: Interieur Wenen, Annabell Kutucu
Photo: Eames eetkamerstoelen, interieur Carlein Kieboom

Wat zijn jouw ultieme design icons?

1) Dining chairs van Charles & Ray Eames. Deze über populaire dining chair van het Amerikaanse ontwerpers koppel zijn nog steeds populair. En terecht, want zelfs na bijna 60 jaar blijft de stoel een design pareltje. Vooral de fiberglass variant vind ik super. Ik heb er zelf drie aan onze keukentafel die ik al vele jaren hebt en nooit meer wegdoe.
2) Togo Ligne Roset. Toen Michel Ducaroy deze sofa in 1972 bedacht, wilde hij een sofa creëeren die perfect was voor siësta’s en lekker luie avonden en dat is gelukt!
3) Tulip table, Knoll studio.
Designer Eero Saarinen had het in 1957 helemaal gehad met “de lelijke, verwarrende, rusteloze wereld die zich afspeelde onder tafels en stoelen”. Daarom ontwierp hij dé oplossing volgens mij: deze prachtige tulip tafel steunend op één enkele poot.

Photo: Whoppah Eames lounge chair en ottoman

Jouw favoriete item van dit moment op Whoppah?

Eames lounge chair en ottoman. Heb er al een keer in gezeten :slightly_smiling_face: heerlijk coconnetje. En de Eames lounge chair - cherry wood - Herman Miller. Als je er eenmaal in zit wil je niet meer opstaan. Vroeger hadden we er thuis ook één en daar kon ik uren in rondjes draaien.