Interieur trend: het nieuwe zwart-wit

Interieur trend: het nieuwe zwart-wit

We horen je al denken. ‘Huh, nieuwe trend’? ‘Zwart wit’? ‘Dat is toch niets nieuws’? Dat klopt, maar interieurtrends komen vaak terug in andere vorm. Meestal op basis van nieuwe inzichten en nieuwe (technische) ontwikkelingen. Zo ook zwart-wit. Het grafische contrast van zwart-wit bracht misschien een gevoel van brutaliteit mee. Of in sommige gevallen een gevoel van tikkeltje verouderde glamour. Maar anno 2019 is de zwart-wit interieur trend subtieler en moet het zorgen voor sereniteit en rust in huis. 

Stijlvol zwart-wit in een mix van modern en klassiek

Met het zwart-wit palet, kan je een kalme en sophisticated vibe toevoegen aan je interieur. Maar er is een dunne lijn tussen kalmte en een fout jaren 90 gevoel. Het creëren van een sophisticated sereen interieur met zwart-wit draait om het vinden van de perfecte balans tussen de verschillende tonen en materialen. Juist omdat het kleurenpalet beperkt, is er alle ruimte om los te gaan met materialen, patronen en texturen. Je kunt eenvoudig structuur toevoegen met zwart-wit accessoires met patronen, zoals keramische vazen, of kussens met een zwart-wit mozaïek effect. 

Wit interieur met zwarte elementen voor rust en warmte

Er is niets meer sophisticated dan een volledig witte ruimte met zwarte Eames-stoelen rond een witte eettafel met een zwarte industriële hanglamp die boven de tafel hangt. Decoreer de wanden met een zwart-wit wandkleed in lichte zwarttinten et voila. Als je het minder minimalistisch wil aanpakken, combineer dan zwart-wit meubels van verschillende stijlen en tijdperken. Combineer bijvoorbeeld de Elda van Joe Colombo (1965) met de Paola Piva B&B Salontafel (1980), een glanzende Flowerpot of Foscarini Lumiere tafellamp. Of denk aan een witte bank als elegant middelpunt met daarnaast een futuristische bijzettafel in glanzend zwart marmer. Duurzame en natuurlijke materialen zijn de perfecte aanvulling op monochrome meubels voor een kalme natuurlijke uitstraling. Stoffen en accessoires in linnen, leer en wol creëren warmte  transformeren grimmige zwart-wit interieurs in huiselijke en gastvrije ruimtes. Natuurlijk werken zwart-wit patronen ook goed op grotere oppervlakten zoals tapijten, vloerkleden of gordijnen. Zorg er dan wel voor dat het contrast niet te groot is en maak gebruik van zachte tonen. 

 Zwarte statement pieces voor strak en moderne en toch serene look. 

Maak je interieur compleet met de zwart-wit kunst trend van dit moment: dunne figuratieve lijntekeningen. Een van de populairste kunst trends van 2018 en 2019 is geïnspireerd op de vloeiende illustraties van artiesten zoals Picasso, Magritte, Miro en Matisse. Deze delicate stijl  met golvende lijnen past uitstekend in een sereen en modern interieur. De comeback van figuratieve tekeningen beperkt zich niet alleen tot de muur, maar is te vinden in het gehele interieur. Van vazen ​​met gezichten tot mooie borden, bewerkt glaswerk en geïllustreerde kussens en tapijten, figuratieve kunst komt zelf terug in accessoires. 

Figuratieve lijntekeningen boven een dressoir

 

Wil jij zwart-wit in huis halen? Zie deze top items om de look compleet te maken.

Koffietafel   Vraagprijs €1.800                                  
Tafellamp Thimothy Outlon  Vraagprijs 1.299              
Kubikoff eetkamerstoelen   Vraagprijs €600

Mario Brunu Fauteuil    Vraagprijs 1.300                   
Pipistrello lamp        Van €1726 voor €1467              
Kunststof vaas     Vraagprijs €600

 

Tags:Interieur trend, interieur trends 2019, interieur trend 2018, interieur inspiratie, top 10 interieur trends, nieuwe interieur trends, interieur advies.

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons